Rugăciunea lui Voiculescu către Dumnezeul prescripțiilor


Justice

Motto:

”Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai

favorabile” – (Constituția României, art. 15 alin 2)
Mare bucurie! Dan Voiculescu, om de afaceri, fondatorul Partidului Conservator, fost senator, a fost condamnat de Tribunalul București la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA (Institutul de Cercetări Alimentare), alături de alți inculpați. Pe scurt, SC Grivco SA, compania lui Dan Voiculescu, a cumpărat ICA SA la un preţ de 75 de ori mai mic faţă de valoarea reală a Institutului, plătind doar 104.000 euro față de valoarea de piață de peste 7 milioane de euro. Sentința a mai stabilit că inculpații vor avea de plătit, în solidar, un prejudiciu care se ridică la 60 milioane de euro. Nefiind definitivă, Voiculescu, un as al driblingurilor în Justiție, are dreptul la încă două căi de atac: apelul și recursul. Mai pe larg despre ”omul” Voiculescu și problemele lui cu justiția, am scris aici: https://justitieoarba.com/2013/08/05/felix-turnator-oficial-scris-la-catastif/

Dacă privim data la care se prescrie infracțiunea pentru care a fost condamnat Voiculescu prin prisma dispozițiilor actualului Cod Penal putem răsufla ușurați, 2018 este un termen care permite celor două instanțe de apel și recurs să încheie dosarul. Dar dacă luăm în considerare că de la 1 februarie 2014 intră în vigoare noul Cod Penal unde pentru fapta săvârșită de Dan Voiculescu prescripția este mai mică –  doar 12 ani în loc de 15, ne dăm seama că există o reală problemă și că Dan Voiculescu ar putea scăpa printre degetele prescripției.

Cum infracțiunea s-a săvârșit în 2003, în lumina noilor dispoziții s-ar putea prescrie în 2015. Ceea ce îi permite lui Voiculescu să spere. Căci este greu de presupus că avocații săi nu-și fac un plan de bătaie cum să întârzie cât mai mult procesul penal în apel sau recurs astfel încât să intervină ”iertarea” prin prescripție pentru clientul lor. Iar acesta știe poate mai bine ca avocații cum să dribleze Justiția fără nici o rușine, dosarul ICA fiind plimbat prin mai multe instanța căci ”cinstitul” conservator s-a jucat de-a senatorul versus cetățean de câte ori a avut el chef, fără ca alegătorul să înțeleagă că alege un penal care s-a îmbogățit pe spinarea lui. Rămâne de văzut cât de rapizi vor fi judecătorii de la Curtea de Apel și de la Înalta Curte de Casație și Justiție astfel încât să taie orice posibilitate ca infractorul să scape de condamnare prin intervenirea prescripției.

La toate aceste rugăciuni ale turnătorului infractor se adaugă și speranța în legea lui Mădălin Voicu, încă aflată în dezbatere la Camera Deputaților: “Lege pentru amnistierea unor infracțiuni și grațierea unor pedepse”, cu numărul de înregistrare 331/2012. În conformitate cu acest proiect de lege, pedepsele cu închisoare de până la 6 ani inclusiv, precum și pedepsele cu amendă, aplicate de instanțe, ar putea fi grațiate în întregime, în timp ce infracțiunile pedepsite cu privarea de libertate de până la 4 ani inclusiv sau amendă ar putea fi amnistiate. De asemenea se prevede grațierea cu o treime a pedepselor cu închisoarea între 6 și 8 ani inclusiv, grațierea cu o cincime a pedepselor cu închisoarea între 8 și 10 ani inclusiv. Despre acest proiect am scris pe larg aici: https://justitieoarba.com/2013/08/10/amnistia-si-gratierea-daruri-pentru-puscariasi-2/.

Și chiar dacă ar sta în închisoare, 5 ani trec ușor, mai o carte, în 2,5 ani poți fi liberat condiționat, mai cunoaștem cazuri. Cât despre despăgubire, dacă ne uităm la ce avere are turnătorul Felix la finele anului 2012 (600-650 de milioane de euro), prejudiciul de 60 de milioane îl poate face să zâmbească și să ne arunce disprețuitor: Un fleac, v-am ciuruit!Categorii:Juridice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: