Vrei votul meu? Dovedește!


stampila-si-buletine-de-vot

Vreau un partid care să vină cu un program de guvernare. În care să spună negru pe alb pentru 4 ani cât va fi salariul minim, pensia minimă, impozitul pe venit, CAS-ul, șomajul, taxa de pensie, TVAul și care să scrie,  cu subiect și predicat că nu va schimba această grilă de impozitare decât cel mult în jos (procente mai mici) și nu în sus. Și care să semneze, într-un proiect adresat alegătorului, că în cazul în care dacă nu se va ține de cuvânt pe oricare din punctele din program, va pleca imediat de la guvernare. În care să ne spună ce program de investiții are de gând să facă, în ce domenii de activitate și cu ce rezultate, eșalonat pe ani.

Da. știu, seamănă cu acel contract social pe care ni l-a propus Emil Constantinescu și care nu s-a realizat, mai cu seamă din cauza tensiunilor din Alianța care număra mult prea multe formațiuni politice, a orgoliilor, a nepriceperii. Dar asta nu înseamnă că ideea nu a fost bună doar că ea a fost prost aplicată sau nu s-a mai aplicat prin punctele esențiale.

Stimați politicieni, nu vă repeziți deja la promisiuni, mai am ceva să vă spun. Fiecare element al programului trebuie să fie însoțit de explicația financiară, vrem să știm de unde luați banii necesari pentru fiecare investiție cât de mică, fiecare reformă. Nu ne amăgiți doar cu promisiuni, cei 23 de ani care au trecut de la căderea regimului comunism ne-a făcut mai atenți, mai informați iar modul în care au fost neonorate promisiunile de 23 de ani ne-au făcut neîncrezători în toată clasa politică, indiferent de așa zisa stângă sau dreaptă. 

Pe lângă toate astea, vreau un partid în care democrația participativă să fie reală și practică, nu doar vorbe în vânt. Aleșii care vor participa pentru ocuparea unor demnități publice să provină în urma votului ( și prin semnătură electronică sau prin act autentic notarial) fiecărui membru în parte, vot dat în urma analizei unui CV detaliat a candidatului însoțit de o platformă/propunere cu ce își dorește să realizeze dacă va fi ales. Vreau ca cel care dorește să candideze pentru o funcție de demnitate publică să-și expună CV-ul pe net – fără perioade lipsă, pe pagini publice, alături de ce vrea să facă dacă va fi ales.

Vreau un partid care să ne propună modificarea codului penal astfel încât orice infracțiune făcută de un demnitar (corupție; evaziune; declarații mincinoase cu privire la: avere, dacă a făcut sau nu poliție politică, starea de incompatibilitate precum și a conflictelor de interese) să fie sancționate doar cu închisoarea cu executare (nefiind permisă suspendarea) și interzicerea de a candida/de a fi ales pe o perioadă de cel puțin 5 ani iar judecata să se facă în procedură de urgență.

Vreau un partid în care veniturile și cheltuielile făcute de către acesta să fie în mod obligatoriu publice, zilnic, pe internet, în clar și cu detalierea fiecărui venit și a fiecărei cheltuieli, nu numai valoric ci și către cine a fost decontată o sumă la cheltuială sau de la cine provine o anumită sponsorizare.

Vreau un stat minimalist. Vreau…

Dar…Așa cum mi-ar spune bunică-mea, dacă ar mai trăi: ”Multe vrei tu, măi fată! Mai pune-ți pofta-n cui căci nu toate se îndeplinesc în viață!”

 Categorii:Politica în cuvinte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: