Hai să ne revendicăm hipsterii!


Marele-MARȘ-de-PROTEST-Roșia-Montană-din-Bucureșt

Ați văzut că aproape toți politicienii, și de stânga și de dreapta, se dau bine pe lângă hipsterii care până mai ieri erau drogați, manipulați, iresponsabili, idioți, plătiți, habarniști, fără idealuri, vai mama lor?  Cei huliți, pe care presa se face că nu există?
Până și Ponta a zis că-i bine că strada zumzăie și a dat semnalul că el, chiar dacă a votat în Guvern proiectul, ca deputat va vota împotrivă. Râsu-plânsu, uneori mi-i milă de el, greu și cu dedublările astea.
Antonescu își dă așa, tinerește, freza pe spate și urlă că este cu tinerii din stradă, se desparte și se împacă cu Ponta după cum crește sau scade numărul de manifestanți de pe stradă. După duminicile în care strada este plină ochi, Crin este în divorț de Ponta iar în timpul săptămânii când zumzetul străzii mai scade uită de divorț și  revine în luna de miere.  
Papahagi anunță că politicul trebuie să ia în considerarea dorința străzii de a se anula proiectul RM, declară sus și tare că contractul cu RMGC este o măgărie. Asta deși toată lumea caută amărâtul acela de contract dar nu-l găsește nimeni că-i secret, un proiect de interes public (adică pentru noi toți) dar ținut în taină (îl știu numai ei). Toți politicienii știu că-i câh contractul dar nu l-a văzut nimeni.
Băsescu zice că el rămâne pentru exploatare dar în alte condiții decât ni le-a oferit RMGC și cu alte clauze decât cele negociate de Ponta, susține că discuţiile nu trebuie purtate doar în opoziţia cianură versus locuri de muncă, ci este nevoie de privirea situației în complexitatea ei, iar discuțiile să vizeze poluarea din prezent de la Roșia Montană, patrimoniul istoric, impactul social, bugetar și tehnologia de exploatare.
Chiar și Blaga dar și mulți alți politicieni de prin toate partidele critică proiectul și fac cu ochiul către manifestanți ca să înțeleagă ”gloata” că ei sunt oameni de bine și-i înțeleg pe cei din stradă, suferă alături de ei.
Nu mai vorbesc de Neamțu care și-a luat punguța cu doi bani și s-a dus s-o zvârle în fața premierului ca să vadă strada că el este manifestant pasionat, el este curajosul, temerarul.
Domnilor politicieni, dacă toți sunteți cu strada și nu mai puteți de dragul hipsterilor, de ce ați tot dat avize de vreo 16 ani încoace lui RMGC? De ce se formează comitete și comiții care se duc să analizeze (CE?) la Roșia Montană dacă e bine sau nu să se facă. ”Evident”, răspunsul se află la Roșia Montană și nu în analiza contractului, a proiectului, a studiilor de specialitate despre exploatarea cu cianuri și a studierii impactului cu cianuri în alte zone supuse acestei metode, nu?  O plimbare pe acolo, două – trei glume cu minerii și gata, v-ați prins cum stă treaba!
Din ce știu eu, aproape toți ați deținut funcții în Guvern sau/și Parlament de 16 ani de când ne tot jucăm de-a exploatarea și n-am auzit pe nici unul până acum să țipați că sunteți împotriva proiectului cu RMGC. Și chiar dacă nu ați deținut funcții sunteți de ceva timp în politică și nu ați avut nici o ieșire publică până când nu a răbufnit strada.
V-ați trezit acuma, când ați văzut forța pe care au arătat-o tinerii, mărșăluind cu zecile de mii pe bulevardele orașelor din țară și străinătate?
V-ar plăcea vouă să vă creadă tinerii că sunteți de partea lor și să aveți așa o forță în spate, nu? Eu sper ca această generație să nu se lase pradă manipulărilor, așa cum am făcut noi, să își aleagă singuri viitorul și nu cel sugerat de către voi, prin zâmbete și promisiuni false.Categorii:Politica în cuvinte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: