Suflete închise în scoică


 DSC00879

Valul a adus la țărm scoici uriașe. Adunate cu grijă și iubire, au ajuns în palmele mele reci. Le-am ocrotit ca pe o avuție fără preț iar seara, târziu, am stat pe țărm – umilă în fața mării –  și am ascultat tânguirile închise în ele. O perioadă am vorbit numai eu, le-am transmis rugi fierbinți, le imploram să-mi povestească despre el. Odată cu noaptea, însă, mi-am dat seama că numai dacă tac voi putea auzi glasul ascuns în scoică și poveștile pe care ți le susură marea păstrată în ele.

Poți auzi ce-ți murmură, cântând cu glas albastru, o scoică, dacă-ți deschizi inima către sufletele încuiate de mare în ea. Lipește-ți urechea și lasă-te purtat de vorbele plânse! Vei asculta povești despre plecări și niciodată reveniri, despre inimi frânte și bucurii din dragoste, despre rătăciți printre stele care nu-și găsesc drumul către casă.

Stau în noapte, amuțită de glasul când dulce, când furios al sufletelor din scoică. Inima mi-a stat pentru o clipă, cu speranța că șoaptele următoare vor fi despre povestea pe care o aștept de ani și ani, care-au trecut în durere și dor  – fără ca cineva să-mi răspundă la întrebarea ”de ce?” Am lipit disperată mai tare urechea, am schimbat zeci de scoici, visând nebunește să ascult și povestea celui plecat prea devreme prin spumă de mare.

Scoicile au rămas mute. M-am rugat îndelung în fața mării, am rugat scoicile să transmită din una în alta dorința mea plină de lacrimi, însă nici un răspuns n-a venit, nici o poveste n-a fost cea așteptată.Apoi marea … vuind la furtună, mi-a transmis o șoaptă. Valurile mi-au murmurat veste cântându-mi, printre stropii de apă izbiți de mal, că exită undeva o scoică care poartă povestea lui.

Poate alte palme au ocrotit scoica mea, lipindu-și urechea, ascultând într-o noapte cu stele o poveste de poet frântă în mare. Dacă o aflați undeva, dați-mi de veste! Dau toată avuția pentru scoica care a închis sufletul drag ce mi-a rupt existența în două, o parte fiind dor și rană care nu se închide – indiferent câte zâmbete arunc vieții și câte alte zâmbete îmi aruncă viața înapoi. Sau măcar aveți grijă de ea, ascunde o poveste despre un suflet de adolescent, născut într-un iulie cald și plecat către stele într-un septembrie bând. La fel cum și eu voi avea grijă de poveștile murmurate de scoicile culese într-o seară, ocrotind sufletele închise în ele.

.Categorii:Scrisori către îngerul meu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: