Generația proiectelor


ImagineDupă manifestația din 1 septembrie 2013 împotriva proiectului de exploatare cu cianuri a aurului de la Roșia Montană, m- am supărat pe acei oameni care s-au exprimat că manifestația ar fi fost organizată de Felix (alias Voiculescu) pentru a arăta Guvernului Ponta ce se întâmplă dacă te pui cu Varanul și pentru a-l obliga să intervină în Justiție pentru dosarele lui penale. Dincolo însă de această supărare care persistă și acum, am scris pe facebook că acești tineri care au manifestat în multe orașe ale țării (numărul total depășind 15.000) fac parte din categoria celor care absentează de la vot și care, iată, ies pentru un proiect concret, pentru sau, în cazul Roșia Montană, împotriva lui. Și că este nevoie să priceapă că aceste proiecte sunt realizate sau nu de către politic iar absenteismul lor de la vot nu face în nici într-un caz bine democrației și vieții lor viitoare. Că este necesar să se împlice într-o formațiune politică, chiar să-și facă ei una, alegându-și reprezentanții care să le apere interesele și proiectele în care cred.

Astăzi mi-am dat seama că am greșit. Nu tinerii aceștia trebuie să se plieze pe o formațiune politică, oricare ar fi aceasta, ci politiciul trebuie să se plieze pe ceea ce doresc acești tineri. Această generație care este implicată doar în proiecte concrete va ieși din starea de absenteism de la vot când voi, dragi politicieni, veți schimba cuvintele goale pe fapte concrete și le veți propune acele proiecte în care ei cred.

Am cunoscut mulți tineri din această generație a proiectelor, sunt copiii mei, colegii și prietenii lor, sunt educați, școliți, știu limba română dar și una sau două limbi străine, nu sunt manipulabili, nu le trebuie pomană și, mai ales, nu vor să plece din România. Le place această țară și vor să rămână, să muncească, să iubească, să-și crească copiii aici. Pe aceștia nu aveți cum să îi convingeți să voteze cu dvs. decât dacă coborâți din înaltul cuvintelor fără fond în realitatea lor imediată și concretă, să studiați ce vise au acești tineri și să veniți în întâmpinarea lor cu proiecte viabile.

Am văzut de câtă voință sunt în stare atunci când consideră că merită să lupte pentru ceva. Chiar dacă mass- media nu a dat nici un fel de importanță acestui fapt, acum câteva luni m-a impresionat un tânăr din această generație care a manifestat timp de două luni în fiecare zi, timp de două ore, în fața Curții Constituționale pentru a spune că dorește judecători corecți la Curte, independenți față de politic. În tăcere, cu respect dar cu o voință de fier. Acești tineri nu sânt șomeri, nu sunt bugetari, sunt oameni care muncesc în privat având un nivel de trai bun așa încât nu-i va scoate în stradă banul. Ei doar s-au săturat de voi!

Temeți-vă de această generație, dragi politicieni. Cei pe care i-am cunoscut eu nu sunt fani Băsescu, Ponta, Antonescu, Ungureanu, Neamțu, nu sunt fanii nimănui. Sunt niște raționali în care azi țin cu Ponta dacă le place măsura pe care o adoptă iar mâine, la fel de bine pot ieși în stradă împotriva acestuia dacă măsura luată nu se înscrie în limita a ceea ce cred ei că este corect și cinstit. Și să nu credeți că nu citesc ce se întâmplă în politica românească, că nu sunt informați chiar dacă deocamdată tac. Temeți-vă de această generație a proiectelor, dragi politicieni, căci micul vostru, berea și kilul de ulei nu vor avea nici un succes în fața lor. Când nu vor mai tăcea, va trebui să le răspundeți în concret ce-ați făcut cu țara lor căci viitorul este al acestei generații în fața căreia îmi ridic azi pălăria!

 Categorii:Politica în cuvinte

2 răspunsuri

    • Ela, n-am reușit să o iau cu mine pe fiica mea la nici o manifestație dar aici s-a dus. Și… sunt deosebiți. La acea manifestație de două luni despre care îți vorbesc, chiar am fost impresionată, am fost și eu într-o zi. Bogdan, băiatul care manifesta, un It-ist coleg cu fiica mea, își ducea copilul dimineață la școală, venea în fața Parlamentului, își desfăcea pancardele și stătea de la 8 la 10 iar la 10 mergea la serviciu. Două luni zi de zi. Le-a întrerupt căci mârlanii de la Primărie nu i-au mai dat autorizație, cică poate vor și alții să protesteze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: