Spargeți zidurile


concert Rogers Waters 188Suntem manipulați. De politicieni, de televiziuni, de reclame la produse care ne distrug sănătatea dar care, prin aceste tehnici de manipulare, ne fac dependenți de ele. Este o agresiune perpetuă asupra spiritului și libertății umane, iar noi stăm impasibli, conștiința ne este adormită, ochii sunt deschiși dar nu vedem, urechile sunt deschise dar nu auzim, gura pronunță cuvinte dar nu ne revoltăm ci bolborosim doar niște vorbe de acceptare a manipulării ca și cum ar fi binele cel mai mare din lume.

ImagineAscultăm de un tătuc și unii dintre noi devenim chiar mai înfocați decât acesta, preluând cuvintele, gestica și atitudinea acestuia ca niște păpuși de ceară. Și ajungem să credem că libertatea este o corvoadă, că ne-ar fi mai bine dacă tătucul ar avea grijă de noi, dacă statul ne-ar ocroti și ne-ar da tot ce ne trebuie. Pentru că suntem învățați că lupta nu duce la eliberare, că nu duce la progres. Ne resemnăm să acceptăm în fruntea noastră tătuci care în timp devin dictatori și ne sugrumă ultima picătură de energie umană. Ba chiar unii dintre noi ne înrolăm de bună-voie în armatele dictatorilor visând ca într-o zi să devenim noi înșine tătuci, să falsificăm conștiința și libertatea altor generații

ImagineUrâm sau iubim oameni, etnii, națiuni, religii pentru că ni se insuflă ura sau aparenta dragoste de când ne naștem și până când murim. Ne pierdem oameni dragi prin războaie care nu sunt ale noastre, apărăm principii de care nu suntem legați, vise fade și hâde care sunt ale mai marilor lumii fără a observa că cei care beneficiază de pe urma morților noștri în războaie sunt ei și niciodată noi. Ne situăm de partea unei tabere sau a alteia în războaie și ne îndârjim în fața celui pe care îl considerăm dușman dar care nu este niciodată dușmanul nostru ci al lor, preluat în subconștientul nostru de aceiași manipulare. Ne învelim în concepte care ne sunt străine și ajungem să credem că ele sunt crezul nostru, că unele religii sunt rele iar altele bune, că este necesară intervenția noastră pentru ca unii să dispară sau alții să trăiască, pentru ca unii să o ducă bine și alții nu.

Toate astea pentru că școala naște idioți, oameni care execută dar nu gândesc, păpuși manipulate de sforarii lumii. Toate astea pentru că ne este frică să spargem zidurile în care ne închid cei care ne doresc proști, ignoranți, ușor manipulabili. În aceste condiții, de ce am mai avea nevoie de o astfel de educație? Ne face bine școala care nu ne educă ci ne distruge și ultima fărâmă de umanitate? În care inteligența nu contează ci doar slujul și supunerea?

Întrucât natura ne-a dăruit cu creier, cu inteligență și cu simțăminte, dărâmați zidurile care vă înconjoară, priviți înspre lume prin ochii voștri și nu prin ochii politicienilor, canalelor media, reclamelor care vă amețesc simțurile! Învățați, trecând totul prin filtrul gândirii proprii, ceea ce v-au lăsat moștenire strămoșii voștri și nu acele frânturi de istorie falsificată funcție de interesele unora sau altora, . Și puneți mai presus de toate umanitatea din voi, libertatea și dorința de a fi fericiți și de a trăi alături de ceilalți în pace și respect.

Nuuu, nu este vorba despre societatea românească și nici despre liderii ei foști și actuali… Sunt doar impresiile mele de la concertul pe care Roger Waters l-a susținut în București. Un semnal de alarmă pe care trupa Pink Floyd îl promovează de 33 de ani și care, pe fiecare zi ce trece devine din ce în ce mai real.ImagineCategorii:Miscelanea

2 răspunsuri

 1. Nu stiu daca scoala naste idioti.Probabil ca o parte din ei apartin si scolii,dar ma intreb uneori: cum de generatia parintilor mei,oameni care poate 1% reuseau sa absolve sapte clase,a dat multi, poate pe majoritatea lor,oameni stapani pe ei,cu o ratiune aproape impecabila,oameni altruisti,greu de influentat,oameni ce aduceau pe lume copii sanatosi,oameni cinstiti,oameni cu grija pentru parintii lor batrani si neputinciosi,oameni pe care ii indrageai pentru calmul lor,pentru intelepciunea lor,pentru vrednicia lor?
  Azi nu vezi in jurul tau,cu mici exceptii,decat oameni agitati,ori ranjind idiot,injurand ca in grajdurile CAP-ului orice si pe oricine,oameni alergand fara rost,oameni debusolati,oameni ai strazii la propriu si la figurat.Oameni care repeta ca niste papagali ceea ce aud si vad pe sticla televizorului,”ustensila care nu lipseste din casa nici a celui mai amarat semen al nostru.Oameni care nu primesc nimic pentru a injura pe cineva,dar o fac pentru ca asa au auzit ei si ca este adevarat.Revenind la generatia parintilor mei,o generatie in care informatia venea greu si prin scrisoare si cel mai adesea prin viu grai de la mare distanta de timp, ca aproape nu mai era valabila,gasesc totusi ca era o generatie sanatoasa in ceea ce priveste spiritul lor.Era o generatie care primele lectii erau despre respectul pentru Dumnezeu,continua cu 3-4 clase primare si gata,la munca.Si ce oameni!
  Azi informatia este,se pare,povara cea mai grea pentru omul modern,modern dar nepregatit a o asimila,a o gospodari,ceea ce il face sa nu mai stie ce este bun si ce este rau.Prin aceasta avalansa de informatie omul devine o frunza in vant care usor poate ajunge in canale si la fel de usor te poti trezi cu ea in casa!Prin aceasta avalansa de informatie,”emitatorul” ei poate manevra masele de oameni dupa dorinta tocmai stiind ca ea,masa,nu se va putea descurca in acest labirint si va accepta caaceasta-i cararea.
  In acest simplu mod se realizeaza si mai simplu aceasta actiune perfida numita manipulare.
  Oamenilor le place tot mai mult sa asculte,sa ia dea gata orice,inclusi mancarea necesara,indiferent ca aceasta ii provoaca moartea sau nu.Privesc la unii oameni pe care odata ii stiam suplii,sau firavi,azi sunt obezi.Le spun iar ei rad parca le spun o gluma buna,nu-i mai intereseaza de starea lor,de cum arata.Le spun ca ce aud si vad la TV sun lucruri pe care trebuie sa le judece ei insisi si primesc raspunsuri uluitoare,injuraturi,etichete care de care mai fanteziste!
  Este infiorator,este o boala ce parcurge meridianele uluitor de repede si care pare a nu avea remediu.
  Apelul:”Spargeti zidurile”este grozav,dar cati dintre noi mai avem taria de a redeveni oameni normalii?

  • Aveți perfectă dreptate. Pare că suntem într-o perioadă care se aseamănă foarte bine cu perioada decăderii imperiului roman: lipsa de morală, de valori, educație doar pe hârtie, uciderea sentimentului de apartenență, importanța scăzută a rolului familiei în societate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: