Tupeu


Cât tupeu poți să ai să soliciți ajutor de la statul român pentru plata cheltuielilor de spitalizare din Turcia, în valoare de 350.000 USD? Sau or fi lire turcești? Oricum, tot tupeu este.

În condițiile în care ni se prezintă la televizor pălățoaiele pe care le deține familia ”regelui” în Sibiu, cu mult peste puterile financiare a majorității covârșitoare a românilor care se spetesc plătind taxe și impozite statului român,

În condițiile în care liderii Diasporei din Italia au făcut nenumărate cereri de ajutor către statul român pentru repatrierea sutelor de cadavre ale decedaților cetățeni români care stau prin frigiderele morgilor, stat de la care nu au primit nici un răspuns,

În condițiile în care toată etnia aia pe care se presupune că o conducea cel decedat n-a plătit niciodată asigurări de sănătate,

În condițiile în care bolnavii de cancer din România (plătitori de asigurări de sănătate) sunt lăsați fără medicamente, iar rugile lor către Ministrul Sănătății și Casele de Asigurări de Sănătate sunt cel mai adesea ignorate,

În condițiile în care ne mor zilnic copii prin spitale în orașele mici căci nu avem aparatura necesară și nici personal medical de specialitate, mare parte cadrele medicale (medici, asistenți) părăsind România pentru alte țări care le oferă condiții de trai mai bune,

În condițiile în care medicii rămași acasă sunt plătiți de către stat cu salarii de mizerie.

Definitoriu pentru acest tupeu a fost, după mine, declarația rromului cântăreț de manele, supranumit Salam, care a spus, în legătură cu întrebarea jurnalistului de la Realitatea TV dacă crede că statul ar trebui să acorde acest ajutor: ”Acu că Ponta este prim ministru ar trebui să știe cu ajutorul cui a avansat”. E o realitate sau o minciună? O declarație spusă la nervi? Sau o mică atenționare?

 Categorii:Politica în cuvinte

5 răspunsuri

 1. Haoleu, rasistă dă ură rasială care ești, mânca-ț-aș cumpiutăru dă faraoancă. Păi, bă, doamnă, dacă dă governu lovelili, îl hallești hopozîțîia, dacă nu dă, iar îl halește. Dar nu-i prost cine cere, îi prost cine dă, iar etnia noastrî îș face o datorii dă honoari să încerce, dacă țâni, țâni, dacă nu, facem răclămațîie la Ieuropa, pă bază dă discrimanare etnică, că domn rejele la țâgani o fost bun națeonal la tăț rumânii.

 2. Din nefericire , aveti perfecta dreptate .Eu cred ca nu este vorba de probleme specifice unei etnii anume , eu cred ca este vorba despre racile sociale , mai accentuate la unii , decat la altii.De fapt , tot acest tupeu , sta la baza actiunilor unei anumite tipologii de psersoane ,a celor care iti baga mana in buzunar ,ii prinzi cu ea in buzunarul tau , iar ei sunt in stare , chiar sa jure ca nu este mana lor.Exista multe asemenea „personaje” (numite astfel cu bunatate) care au profitat si profita , conjunctural sau nu sau incaerca sa faca aceasta , de naivitate de bunatatea unora , pentru ei , sinonima cu cu prostia.
  Eu cred ca problema devine cu adevarat grava cand se incearca , sa se profite de stat .
  De fapt , de un stat , unde disolutia puterilor sale este in continua accentuare , de un stat permisiv pentru cei cu stare si pentru cei care incalca legea , in baza unor „complicitati'” de multe ori vinovate , de un stat , care cu greu gaseste anticorpii necesari pentru a se apara.
  Eu cred ca fiecare dintre noi trebuie sa faca sau macar sa incerce sa faca ceva pentru ca astfel de situatii sa nu se mai repete , pentru ca acel contribuabil corect si cinstit sa nu fie luat de „ghertoi” de catre „supusii autointitulatului” sau de altii ca ei , pentru ca fiecare roman sa aiba dreptul la ce merita si pentru ca el , chiar daca a si gresit merita mai mult decat i s-a oferit pana acum .
  Sa nu uitam ca acesta sunt rezultatul celor petrecute pana acum , de ani buni si sunt intretinute de toti care s-au perindat la putere .
  Va salut initiativa , dar mai ales salut acuratetea scriiturii si adevarurile cuprinse in ea.

  • Aveți perfectă dreptate. Am înțeles că ulterior moștenitoru regatului inexistent a cotit-o că el nu a cerut bani ci doar sprijin consular pentru grăbirea actelor de repatriere. Nu cred, probabil că reacțiile au fost foarte negative astfel încât a dat înapoi. Mulțumesc pentru prețuire!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: