EU, Președinte


Imagine

Înainte de ziua de azi mai aveam o speranță, mai credeam că există suficienți liberali care să se împotrivească acestei coruperi a noțiunii de liberalism de către o persoană care n-are nimic de a face cu esența politicii liberale. Azi însă, după rezultatele de la Congresul PNL, pot spune: Liberalismul a murit. Trăiască dictatura liberală condusă de Crin Antonescu!

Când doar 44 de liberali votează împotrivă ca Antonescu să devină președinte iar peste 1400 votează în urlale că da, nu mai e nimic de făcut. Somnolența liderului a fost ca un cancer, s-a întins și a adormit tot partidul.

Cu siguranță în același mod, printr-un vot adormit și plictisit, Antonescu va ajunge și Președintele României. Pentru că noi știm să bocim doar după ce ne dăm cu stângu-n dreptul. Ori de data asta, prin alegerea lui Crin Antonescu în fruntea acestei arătări care se cheamă Partid Liberal doar cu numele, sigur s-a dat cu stânga-n dreapta. Dacă liberalii mai erau cumva de dreapta.

Și, așa cum am spus în nenumărate rânduri, disidenții, acei așa-ziși oponenți ai  lui Antonescu doar s-au alintat în fața electoratului, criticându-l pe acesta pe la câteva emisiuni TV că dădea bine la imagine. Când a fost însă vorba să-l înfrunte într-o luptă pentru șefia partidului nu și-a depus nici unul candidatura.  Și ei, ca și majoritatea poporului roman, iubesc mai mult chibițăreala de pe margine decât lupta din teren.

E de trei ori președinte, este președintele Senatului, e al Partidului Național Liberal, e al Comisiei de reviziuire a Constituției. Și, dacă n-o să ne trezim la timp, acest personaj cu discurs naționalist fără a crede în această ideologie, cu declarații de dreapta și vederi de stânga, cu declarații anti – europene va ajunge și președintele României. Cu toate că se dădea mare monarhist, când Cotroceniul e un vis din ce în ce mai palpabil trebuie să fii prost să mai declari că vrei regele înapoi. E bine și cu președinte dacă sunt EU, cuvânt îndrăgit de dl. profesor din Tulcea. Va putea să se privească de azi în oglindă și să spună în fiecare dimineață pe la amiază: ”EU, Președinte, Președinte, Președinte”. Iar din 2014 ”EU Președinte” va pune mâna pe cea mai înaltă funcție în stat. Pentru că noi nu ne implicăm, pentru că nu vrem să vedem ce-i de văzut, pentru că voăm din ură sau nu votăm din plictiseală. O să avem o constituție făcută de Antonescu și o țară condusă de Antonescu. Iar când ne vom trezi din amorțeală nu ne va rămâne decât să dăm cu basca de pământ, să ne uităm în oglindă și să ne spunem ”Eu, cretin!”

Prim vice- președinte a fost ales Klaus Johannis, membru PNL de 3 zile. Oare ce-or simți vechii liberali văzând această numire? Ei, care îndură orice de ani de zile sperând la o funcție în partid? Prin numirea lui Johannis în această funcție, Antonescu speră să-și spele imaginea în fața Europei dar mai cu seamă în fața Angelei Merkel. Doar că dl. vechi și nou președinte de partid nu știe că Angela Merkel îi este fidelă doar Germaniei și Europei, în această ordine. Așa că, chiar dacă îl are pe Johannis de-a drepta, îi sugerez câștigătorului bătăliei (cu el însuși) să aibă grijă la declarațiile împotriva Europei și a Germaniei. Iar dacă va continua să răcnească ca până acum, nici Johannis nu-l scapă de mânia lui Merkel.

Mi-e greață, o greață care nu mă slăbește de la aflarea rezultatului. Nu rezultatul m-a indignat ci faptul că s-a bătut singur pe funcție. Azi, Tăriceanu și Chiliman și Orban au murit ca oameni politici.

by Lili Crăciun

Publicat în Politicstand.com în 24 februarie 2013Categorii:Politica în cuvinte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: